Speurder getuigt tijdens proces Habran: “Pierrin was huurmoordenaar”

Serge Pierrin, die vermoord werd tijdens de “grote kuis” in het Luikse misdaadmilieu, was een huurmoordenaar. Dat heeft speurder Roger Biazot verklaard tijdens zijn getuigenis voor het Luikse hof van assisen. Pierrin was een onbekende voor het gerecht toen hij op 9 augustus 2004 werd vermoord. Toch zou hij zelf tijdens zijn “carrière” 13 of 14 mensen hebben omgebracht.

“De man doodde zonder enig gewetensbezwaar”, verklaarde Roger Biazot. “Hij werd opgeleid door Mario Tomasi. Pierrin voerde de opdrachten van zijn leermeester uit zonder zich enige vraag te stellen. Hij had vaak geen idee van het motief, de naam van het slachtoffer of de identiteit van de echte opdrachtgever.”

Biazot gaf ook toelichting bij de informatiebronnen die het onderzoek naar de golf van moorden in het Luikse vooruit hebben geholpen. Het dossier is volledig gebaseerd op verklaringen van getuigen. Een ander bewijs tegen de beschuldigden is er niet. Getuige Cej Bejtula kreeg zijn informatie van Tony Samardzic, de enige beschuldigde die zijn aandeel in de moorden heeft toegegeven.

Didier Singleton, de getuige die in de gevangenis een natuurlijke dood stierf, haalde zijn informatie bij Léopold Maréchal en diens vrouw Hatou Prekopuca. Jean-Philippe Mathieu, een andere getuige, had contact met Thierry Dalem en Claude Kremer. Na de dood van Maréchal werd ook Prekopuca een beschermde getuige. Deze namiddag worden de eerste getuigen van de aanslag in Borgworm gehoord.

Bron » De Morgen