Huis Dutroux niet langer te koop

De gemeenteraad van Lobbes, in Henegouwen, heeft beslist om de openbare verkoop van het huis van Marc Dutroux in Sars-la-Buissière tegen te houden. Dat meldt Marc Basile, burgemeester van Lobbes. De gemeente gaat het gebouw kopen om de site te transformeren in een openbare publieke zone. Het huis van Marc Dutroux was openbaar te koop gesteld en kon sinds woensdag bezichtigd worden. Het goed was door een vastgoedexpert geschat op 75.000 euro.

De eerste openbare verkoopdag was vastgesteld op 6 november, maar daar zal nu dus niets van in huis komen. Burgemeester Marc Basile vreesde dat het huis zou opgekocht worden door mensen met slechte bedoelingen. “Het is absoluut noodzakelijk dat deze nachtmerrie eindigt”, luidt zijn motivatie. De gemeente Lobbes zal zo eigenaar worden van de site in Sars-la-Buissière. “Het eerste doel is om deze openbare verkoop te stoppen. Dat moet lukken, want deze procedure is identiek aan diegene die is gestart voor het huis in Marcinelle. We hopen om het daarna te veranderen in een openbare groene zone”, aldus de burgemeester.

Hij sluit niet uit dat op de site op een of andere wijze de tragische gebeurtenissen herdacht worden die er zich hebben afgespeeld. Hoe dit zou gebeuren, moet nog bepaald worden. Rond het ‘gruwelhuis’ van Marc Dutroux in Sars-la-Buissière werden in de zomer van 1996 de lichamen van de Luikse meisjes Julie en Melissa teruggevonden. Het pand is nu totaal vernield en overwoekerd door onkruid.

Bron » De Morgen