Bijkomend onderzoek naar netwerken rond Dutroux

De procureur-generaal van Luik, Cédric Visart de Bocarmé, heeft aan het parket van Neufchâteau gevraagd om bijkomend onderzoek te verrichten in het kader van het zogenaamde strafonderzoek “Dutroux-bis”. Daarin werd gezocht naar netwerken rond Marc Dutroux.

In het dossier werden nooit veel onderzoeksdaden uitgevoerd. De procureur van Neufchâteau Michel Bourlet pleitte er onder meer voor om de analyse voort te zetten van de haartjes die bij Marc Dutroux werden gevonden. De onderzoeksrechter Jacques Langlois oordeelde echter dat het dossier definitief zou moeten worden afgesloten.

Uiteindelijk werd het dossier naar het parket-generaal gestuurd en bestudeerd door advocaat-generaal Jean-Baptiste Andries. Na die studie van afgelopen zomer vraagt het parket-generaal nu bijkomende onderzoeken.

Bron » De Standaard