Aangetroffen haar kelder Dutroux blijkt van onschuldige laborante

Het geïdentificeerde haartje dat aangetroffen werd in de kelder van Marc Dutroux, is van een laborante van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie. Dat meldt de procureur-generaal van Luik, Cédric Visart de Bocarmé vandaag.

“Het NICC heeft onderzoeksrechter Jacques Langlois laten weten dat bij een vergelijkende controle met genetische profielen van leden van het Instituut gebleken is dat het geïdentificeerde profiel hetzelfde is als dat van een laborante van het Instituut.

Dat gebeurde na het onderzoek dat opgestart werd door het parket van Neufchâteau om het individu te identificeren dat eenzelfde genetisch profiel heeft als datgene dat aangetroffen werd op de plaats waar de kinderen door Marc Dutroux opgesloten werden”, stelt Visart de Bocarmé. Het NICC beschikt over de genetische profielen van alle medewerkers.

“Het blijkt nu dat het enige spoor dat had kunnen leiden tot een onderzoek door het parket van Neufchâteau, uitgeschakeld moet worden, en dat op basis van de analyse van de verzamelde haren in het dossier ‘Dutroux bis’ geen enkel ander onderzoek kan worden gevoerd”, besluit de Luikse procureur-generaal.

Van de 55 aangetroffen haren werden er 53 geïdentificeerd als van Marc Dutroux, van Michelle Martin, van bepaalde slachtoffers en van anderen die op een of andere wijze bij het dossier-Dutroux betrokken waren. Op de twee overige haren werd bijkomend onderzoek uitgevoerd. De analyses lieten een volledige identificatie van een haar toe; het andere zou niet bruikbaar zijn.

Bron » De Morgen