Haartje in kelder Dutroux is mogelijke link met Antwerps dossier

Het parket van Antwerpen zegt dat het haartje dat is teruggevonden in de kelder van Dutroux een mogelijke link is naar een Antwerps dossier. Meer details geeft het parket voorlopig niet vrij.

“Ik kan alleen bevestigen dat er een mogelijke link is tussen het DNA-profiel dat werd aangetroffen op het gevonden haartje en het profiel uit een dossier bij het Antwerpse gerecht. Met de nadruk op mogelijk”, aldus Dominique Reyniers, woordvoerster van het Antwerpse parket. Over de aard en het tijdstip van die zaak geeft het parket geen details vrij.

Het is niet geweten of het haar toebehoorde aan een dader of een slachtoffer. In de kelder van Dutroux werden 55 haren ontdekt: 53 haren werden geïdentificeerd als afkomstig van Marc Dutroux, Michelle Martin en hun slachtoffers. Eén van de twee andere haren kon slechts gedeeltelijk worden thuisgebracht.

Bron » De Morgen