Haarstaal uit kelder Dutroux leidt naar man uit ander dossier

Eén van de 55 haren die werden aangetroffen in de kelder van Marc Dutroux, leidt naar een persoon die ook genoemd wordt in een ander gerechtelijk dossier. Dat heeft de procureur-generaal van Luik, Cédric Visart de Bocarmé, bevestigd. Onderzoekers hadden in totaal 55 haarmonsters genomen in de kelder van Dutroux.

Daarvan bleken er 53 afkomstig van Marc Dutroux zelf, van Michelle Martin, van slachtoffers of van andere mensen die op een of andere manier bij het dossier-Dutroux betrokken waren. De twee haren die niet konden thuisgebracht worden, werden verder onderzocht en die analyses hebben nu geleid tot de volledige identificatie van één haartje.

Het geïdentificeerde haar behoort toe aan een man die ook voorkomt in een ander gerechtelijk dossier. Meer informatie werd niet vrijgegeven. De onderzoekers moeten nu uitzoeken of het haar toebehoort aan de dader van een misdaad of misdrijf, aan een slachtoffer, of een persoon die helemaal niet bij het dossier-Dutroux betrokken is.

Bron » De Morgen