De Clerck wil Europese databank moordzaken

Minister van Justitie Stefaan De Clerck wil dat er op Europees niveau een databank voor moordzaken komt. Hij wil hiervan tijdens het Belgisch voorzitterschap van de Europese Unie werk maken. De Clerck wees erop dat er op Europees niveau nu al twee soorten databanken bestaan, ook al staat alles nog lang niet op poten.

Er is enerzijds een databank waarin gegevens zitten over gewelddadige feiten. Anderzijds beschikt Interpol over een databank met de vingerafdrukken van zware misdadigers.

Net zoals ons land met Child Focus een voorloper was, wil De Clerck naar eigen zeggen dat België ook op het vlak van een databank voor moordzaken de forcing voert. Dat moet dus gebeuren tijdens het Europees voorzitterschap de tweede helft van dit jaar.

Bron » De Morgen