Getuige proces Dutroux vervolgd voor laster en eerroof

De correctionele rechtbank van Aarlen heeft maandagmorgen de pleidooien en het rekwisitoor gehoord in een zaak die in verband staat met de zaak Dutroux. In de zaak staat Christelle D. terecht voor laster en eerroof aan het adres van Gérard Pinon. Gérard Pinon werd vervolgd in het kader van de zaak Dutroux na verklaringen in de pers door Christelle D.

De vrouw verklaarde dat haar schoonvader voorstellen gekregen had van Pinon om Christelle over te leveren aan Weinstein. Volgens Christelle D. had Pinon haar schoonvader ook voorgesteld dat die laatste zijn twee dochters als prostituee zou laten werken. Pinon werd buiten vervolging gesteld voor het proces Dutroux maar Christelle D. zocht tweemaal haar toevlucht in de pers.

Pinon werd beschouwd als een pooier en een zielsverwant van Dutroux. Nochtans verzekerde de schoonvader van Christelle de onderzoeksrechter van Aarlen dat Pinon nooit voorgesteld heeft om Christelle de straat te laten doen. “Er was dus sprake van een aanslag op de eerbaarheid van mijn cliënt met kwade bedoelingen”, pleitte meester Dimitri Soblet.

De burgerlijke partij eist 2.500 euro morele schadevergoeding en de betaling van de kosten van verdediging. Het openbaar ministerie vordert een maand gevangenisstraf omdat “de tenlasteleggingen aangetoond zijn”. Meester Donatangelo pleitte de vrijspraak voor zijn cliënte. Vonnis op 26 februari 2007.

Bron » Het Belang van Limburg