Witte Mars precies 15 jaar geleden

Het is vandaag exact 15 jaar geleden dat de Witte Mars door de straten van Brussel trok. Meer dan 300.000 mensen stapten toen mee om hun steun te betuigen met de slachtoffers van Marc Dutroux. Ook Sabine Dardenne en Laetitia Delhez, die uit de kelder van Dutroux bevrijd konden worden, waren aanwezig.

Het gaat nog altijd om één van de grootste betogingen in de Belgische geschiedenis. De Witte Mars vond plaats na de arrestatie van Marc Dutroux.

“We hadden geen idee wat de impact van onze oproep zou zijn, maar dat is zo fantastisch geweest. Tot op vandaag koesteren wij die herinneringen”, zegt Betty Marchal, moeder van de vermoorde An. “De betekenis van de Witte Mars is dat de mens in de straat niet meer akkoord gaat met het reilen en zeilen van politie en justitie in ons land.”

Bron » Gazet van Antwerpen