Dutroux wil brief aan vader Lejeune verkopen aan hoogstbiedende

Volgens het magazine Dag Allemaal wil Marc Dutroux een brief sturen naar Jean-Denis Lejeune, net zoals zijn ex-vrouw Michelle Martin, en wil hij zijn schrijfsels verkopen aan de hoogstbiedende media.

Marc Dutroux, die opgesloten zit in de gevangenis van Nijvel, beschikt tegenwoordig over een soort van ‘manager’. Het gaat om een persoon die anoniem wil blijven, maar naar eigen zeggen regelmatig een bezoek brengt aan Dutroux en al jarenlang met hem correspondeert. Hij fungeert ook als tussenpersoon met de pers, voor reacties of interviews moet je bij hem terecht, met een goedgevulde portefeuille.

Volgens Dag Allemaal bevestigt de zogenaamde manager dat Marc Dutroux klaar is om te reageren op de vrijlating van zijn ex-vrouw en om de pers in de gevangenis te woord te staan. Ook wil hij zijn brief aan Jean-Denis Lejeune publiek maken, maar dan wel tegen de hoogst mogelijke prijs.

Waarom wil Dutroux net nu met een brief naar buitenkomen, waarmee hij zijn kansen op vervroegde vrijlating volledig opblaast? Volgens zijn ‘manager’ heeft Dutroux gezegd dat hij nu wel kan praten omdat hij niemand meer hoeft te ‘beschermen’ sinds de vrijlating van Michelle Martin. Maar vooral zijn benarde financiële situatie zou hem aangezet hebben om de brief aan de hoogstbiedende te verkopen. Sinds zijn proces in 2003 kan Dutroux nog amper zijn eigen advocaat betalen.

Maar Dutroux wil meer dan geld alleen voor zijn brief. Zo vroeg hij aan Dag Allemaal om hem ook een kopie van een proces-verbaal uit zijn dossier te bezorgen. Het bewuste pv gaat over een verhoor van politicus Philippe Deleuze, die destijds in contact stond met Michel Nihoul. De vraag naar dit specifieke pv toont aan dat Dutroux nog altijd bezig is met zijn verdediging gebaseerd op één groot pedofilienetwerk dat onder hoge bescherming stond.

Jean-Denis Lejeune, de vader van slachtoffer Julie, heeft al laten weten niet op de hoogte te zijn van de plannen van Dutroux en tot hiertoe geen brief te hebben ontvangen.

Bron » Het Nieuwsblad