Nieuwe getuige opgedoken in zaak-Bende van Nijvel

De speurders hebben een nieuwe getuige gevonden in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Die persoon zal geconfronteerd worden met verdachte Jean-Marie Tinck.

De raadkamer in Brussel moest maandagochtend uitspraak doen over de verdere aanhouding van Jean-Marie Tinck, die ervan verdacht wordt iets te maken te hebben met de vele misdaden van de Bende van Nijvel.

De beslissing werd een dag uitgesteld omdat de speurders een nieuwe getuige hebben die maandag verhoord wordt. Mogelijk gaat het om de persoon aan wie Tinck zijn verhalen uitvoerig vertelde, waardoor hij zichzelf verdacht maakte. De getuige wordt maandag verhoord en vervolgens geconfronteerd met Tinck.

De advocaat van de verdachte hoopt dat de confrontatie ertoe zal leiden dat de raadkamer de vrijlating van Tinck dinsdag zal goedkeuren.

Bron » Het Nieuwsblad