Hoofdverdachte Bende van Nijvel weent elke dag in zijn cel

Volgens de leugendetector liegt Jean-Marie Tinck niet. De 68-jarige ontkent dat hij deelgenomen heeft aan de overvallen van de Bende van Nijvel, en kon niet op een leugen betrapt worden. Toch blijft de aangehouden timmerman verdachte nummer één. Omdat hij zijn versie al meermaals gewijzigd heeft. Bovendien vinden speurders het verdacht dat hij elke nacht huilt in zijn cel.

Een ruwe bolster met een blanke pit. Zo omschrijven speurders en zelfs procureur-generaal Christian De Valkeneer de persoonlijkheid van Bende-verdachte Jean-Marie Tinck. En dus vinden ze het verdacht dat de 68-jarige elke nacht wenend wakker wordt in zijn cel. Alsof hij onderbewust alle feiten herbeleeft en ze maar niet kan verwerken.

Het huilen is een van de vele redenen waarom Jean-Marie Tinck langer in de cel moet blijven. Een aanhouding die heel wat families en nabestaanden van slachtoffers van de Bende van Nijvel anderhalve maand geleden nieuwe hoop heeft gegeven. Hoop dat ze op z’n minst te weten zouden komen waarom hun dierbaren zijn omgekomen. Soms zelfs hoop om te vernemen door wie zij werden omgebracht.

Al lijkt de leugendetector hen die hoop weer te ontnemen. Want uit een test met die detector blijkt dat Tinck niet liegt als hij zegt dat hij niets te maken heeft met de Bende van Nijvel.

Bron » Het Nieuwsblad