Jean Lambrecks meent dat piste van donkerkleurige BMW 3-reeks niet onderzocht werd

Na het uitspitten van het immense Dutroux-dossier menen Jean Lambrecks en zijn partner Els Schreurs dat de piste van een donkerkleurige BMW 3-reeks niet of onvoldoende onderzocht werd in de jaren ’90 toen zijn dochter Eefje en An Marchal in 1995 ontvoerd werden. Uiteindelijk werden de twee Hasseltse meisjes dood teruggevonden in Jumet. Een anonieme getuige tipte indertijd op een bierviltje de politie van Oostende dat de BMW gelinkt kon worden aan An en Eefje.

Na het assisenproces in Aarlen, waarbij Dutroux tot levenslang veroordeeld werd, Michelle Martin tot 30 jaar cel en handlanger Michel Lelièvre tot 25 jaar, blijft de vader van Eefje Lambrecks nog steeds met vragen zitten over wat er met zijn dochter gebeurd is. Jean Lambrecks en zijn vriendin Els Schreurs hebben via hun raadsman Philippe Vanlangendonck een nieuw dossier bij het parket van Limburg ingediend met de hoop dat deze onderzoekspiste geopend zou worden. Ze stelden ook een bijkomende vraag tot inzage van het dossier Dutroux bis.

De zwarte BMW komt herhaaldelijk terug in enkele pv’s opgesteld tussen 1993 en 1998. Volgens Lambrecks en Schreurs zijn er in het dossier bis misschien aanwijzingen die verbanden leggen ofwel deze ontkrachten. Het parket van Limburg zal binnen enkele dagen beslissen of er onderzoek komt naar dit nieuwe spoor.

Bron » Belga