Vakbond: ‘Politie verdient veel te weinig’

Het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) onderzoekt of tienduizenden politiemensen al jaren te weinig verdienen in vergelijking met hun collega-ambtenaren die geen enkel risico lopen. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws. De politievakbonden becijferden dat inspecteurs elk jaar 2.030 euro minder verdienen dan gewone ambtenaren in vergelijkbare loonklassen.

“De politie kreeg sinds de hervormingen in 2001 geen opslag. In die overeenkomst stond: géén loonsverhoging voor de politie in de komende vijf jaar. Alleen zijn die vijf jaren er intussen vijftien geworden. In welke andere sector verdienen werknemers vandaag nog exact hetzelfde als vijftien jaar geleden? Ik kan er geen bedenken”, zegt Carlo Medo van NSPV. “Door een optimalisatie in 2014 staken zowat alle andere ambtenaren de politie voorbij op het vlak van verloning.”

Specialisten onderzoeken op vraag van minister Jambon de gegevens van de vakbonden. “We kunnen nog niet zeggen of hun cijfers juist zijn en het ongenoegen van de vakbonden terecht is”, zegt zijn woordvoerder Olivier Van Raemdonck. “Of het verschil rechtgetrokken zal worden als het juist is? Eerst moeten we weten hoe het precies in elkaar zit. Daarna komen we daar zeker op terug met de vakbonden.”

Bron » De Standaard