Slachtoffers Bende van Nijvel zetten crowdfundactie op om eigen onderzoek te financieren

Enkele slachtoffers van de Bende van Nijvel starten een crowdfundactie op waarmee ze een eigen onafhankelijk onderzoek willen financieren. Dat meldt Het Laatste Nieuws. “We zijn het vertrouwen in justitie kwijt”, klinkt het bij de slachtoffers.

Diederik en Nathalie Palsterman zetten de actie op. Hun vader Jan werd doodgeschoten bij de laatste Bende van Nijvel-overval in Aalst op 9 november 1985.

De kosten om het dossier van zo’n drie miljoen pagina’s door te lezen, bedragen ongeveer 250.000 euro. “Als nabestaanden kunnen we dit onmogelijk betalen”, verklaren de slachtoffers. Maar daarnaast is ook hun vertrouwen in het gerecht weg. Justitie stelt zich te weinig vragen bij de recente onthullingen rond ‘De Reus’, klinkt het.

De actie steunen kan via ellendevandebende.be

Bron » De Morgen