Slachtoffers Bende van Nijvel: “Onderzoek mag stoppen”

Met nog 25 dagen voor de finale verjaring vragen nabestaanden van de slachtoffers van de Bende van Nijvel dat het onderzoek wordt stopgezet. Ook een op de valreep door justitieminister Koen Geens (CD&V) beloofde verlenging van de verjaringstermijn van dertig naar veertig jaar hoeft voor hen niet.

Op 9 november zal het exact dertig jaar geleden zijn dat de Bende een laatste keer toesloeg, in de Delhaize in Aalst. “Jongens, stop met dit gezever”, verwoordt advocaat Peter Callebaut het gevoel van een groep families uit Aalst, Halle en Temse.

“Dit heeft geen enkele zin meer. De zaak is verjaard en snel snel de wet op de verjaring aanpassen, zal er niets meer aan verhelpen.” In Charleroi speuren negen politiemensen nog elke dag voltijds naar de Bende van Nijvel, die tussen 1983 en 1985 minstens 28 mensen vermoordde. Callebaut noemt dat geldverspilling: “Het is over. Afgelopen.”

Bron » De Morgen