Slachtoffers Bende van Nijvel bij minister Geens voor – jaarlijkse – uitleg over onderzoek

De slachtoffers van de bloedige overvallen van de Bende van Nijvel krijgen op een jaarlijkse bijeenkomst uitleg over het onderzoek van de speurders. Voor het eerst vindt die bijeenkomst plaats op het kabinet-Geens.

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) deed vorige week nog een opmerkelijke oproep. “Slachtoffers die zich nog niet kenbaar gemaakt hebben, mogen dat nog altijd doen.”

Advocaat Peter Callebaut, die verschillende Bende-slachtoffers vertegenwoordigt, verklaarde aan VRT NWS dat hij al minstens twee nieuwe slachtoffers had. “De kinderen van een cliënte waren minderjarig op het ogenblik dat hun vader doodgeschoten werd. Ze hebben zich in die periode van tien jaar geen burgerlijke partij kunnen stellen – wel via hun moeder, maar niet zelf. Die tien jaar is weg.”

Callebaut wil nu dat de minister zijn belofte concreet maakt. “Ik wil dat de minister mij een concrete datum zegt, zodat we ook voor hen een schadevergoeding kunnen vragen.

Bron » VRT Nieuws