Spoedoverleg bij minister Geens over Bende van Nijvel

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) houdt momenteel spoedoverleg over het dossier van de Bende van Nijvel met het voltallige college van procureurs-generaal, dus alle procureurs-generaal van het land. Dat preciseert de woordvoerster van minister Geens.

De procureurs-generaal van Luik en Bergen hebben een stand van zaken van het onderzoek meegedeeld, meldt de minister in een persbericht. Na afloop wees Geens erop dat in de Wet Potpourri I van 19 oktober 2015 de verjaringstermijn voor dergelijke feiten met tien jaar werd verlengd, van 30 tot 40 jaar. Daarnaast bereidt Koen Geens een voorontwerp van wet inzake spijtoptanten voor dat tegen begin 2018 in de Kamer moet worden ingediend.

Tot slot dringt de minister erop aan dat het geheim van het onderzoek wordt gerespecteerd en betuigt hij opnieuw zijn medeleven aan de slachtoffers en hun naastbestaanden.

Deze krant onthulde dit weekend dat na 35 jaar ‘De Reus’ van de gevreesde Bende van Nijvel eindelijk ontmaskerd is. Volgens het gerecht gaat het om een intussen overleden ex-rijkswachter uit Aalst en voormalig lid van elite-eenheid Groep Diane.

Het overleg kwam er nadat gisteren bekend raakte dat ‘De Reus’ in 2015 op zijn sterfbed toegaf dat hij lid was van de beruchte bende. De broer van de man getuigde bij VTM NIEUWS en bevestigde dat het om zijn broer gaat: “Hij vertelde me alles op zijn sterfbed.” Het gerecht spreekt over een belangrijk spoor.

Bron » De Morgen