Nieuw informatiemoment voor slachtoffers en nabestaanden Bende van Nijvel georganiseerd

In de zaak van de Bende van Nijvel komt er een nieuw informatiemoment voor slachtoffers en nabestaanden, georganiseerd door de slachtoffercel van het federaal parket. “De bedoeling is niet een stand van zaken te geven over het onderzoek, maar om de slachtoffers te informeren over hun rechten”, zegt het federaal parket.

Het federaal parket nam het dossier begin dit jaar over van Christian De Valkeneer, de procureur-generaal van Luik. Sinds getuigenissen ex-rijkswachter Christiaan Bonkoffsky hadden aangeduid als de mogelijke “reus” van de Bende, hebben de speurders honderden nieuwe tips ontvangen.

Op een informatievergadering in december kregen de slachtoffers en nabestaanden al informatie over bijstand, begeleiding en informatie, zegt het federaal parket. “Ter gelegenheid hiervan hebben de slachtoffercel van het federaal parket, de diensten slachtofferonthaal van Dendermonde en Charleroi en de Commissie voor Financiële hulp zich aan de slachtoffers kort voorgesteld. Na afloop bleek dat een aantal slachtoffers en families verdere informatie wilden over – onder andere – het aanbod van de diensten en de burgerlijke partijstelling.”

Dendermonde

Het nieuwe informatiemoment komt er op vrijdag 2 maart in Dendermonde in het Nederlands en op maandag 5 maart in Charleroi in het Frans. “Bij de toekomstige informatiesessie zal de dienst slachtofferonthaal het hebben over haar rol en opdrachten, de rechten en procedures van de benadeelde personen en de burgerlijke partijen, waaronder de mogelijkheid tot overname van de burgerlijke partijstelling door de erfgenamen en de procedure tot inzage van het dossier.”

Bron » Het Nieuwsblad