Lichaam stuntman opgegraven in onderzoek Bende van Nijvel

Voor het onderzoek naar de Bende van Nijvel werd maandag het lichaam van stuntman Alain Vincx opgegraven in Eigenbrakel. Dat bevestigt de lokale politie aan Belga.

De onderzoekers van de cel Waals-Brabant hebben maandagochtend de opgraving van het lichaam van Alain Vincx laten uitvoeren. Hij lag begraven op de begraafplaats van Ophain-Bois-Seigneur-Isaac, een deelgemeente van Eigenbrakel. Vincx is op 25 mei 1987 op 41-jarige leeftijd overleden bij een ongeluk op het Nederlandse autocircuit van Zandvoort. Alain Vincx, die liveshows en stunts in heel wat Belgische films deed, is live op tv onthoofd toen hij tijdens een recordpoging met een auto door vier bussen wilde rijden.

‘Deze onderzoeksopdracht maakt deel uit van de onderzoeken die op verzoek van de onderzoeksrechter Martine Michel worden uitgevoerd om gebruik te kunnen maken van de nieuwste beschikbare DNA-analyses’, zegt politiecommissaris Stéphane Vanhaeren.

De naam van Alain Vincx wordt al langer genoemd in het dossier van de Bende van Nijvel, maar tot nu toe heeft geen enkel doorslaggevend element ooit zijn betrokkenheid aangetoond bij de reeks gewapende overvallen die van 1982 tot 1985 de dood van 28 slachtoffers hebben veroorzaakt.

Bij de overvallen van de Bende vielen tussen 1982 en 1985 achtentwintig dodelijke slachtoffers.

Bron » De Standaard