Wedersamenstelling van moord op Cools

In het gezelschap van twee ballistische experts heeft onderzoeksrechter Ancia van Luik donderdagochtend de wedersamenstelling geleid van de moord op politicus André Cools. De wedersamenstelling, bijgewoond door kroongetuige Marie-Hélène Joiret, nam ruim twee uur in beslag.

Minister van Staat André Cools werd op 18 juli doodgeschoten op een parking van een privé-residentie in Luik-Cointe. Zijn vriendin Marie-Hélène Joiret raakte hierbij zwaar gewond.

Tijdens de wedersamenstelling wilden de onderzoekers vooral de verklaringen van Joiret “visualiseren”. Vermits de vrouw zich op het ogenblik van de moord in de wagen bevond, heeft ze niet veel kunnen zien. De enkele preciseringen die ze gaf in verband met de plaats van de dader komen nochtans overeen met de bevindingen van de wetsdokter en de ballistische experts.

Bron » Gazet van Antwerpen