Nieuwe scheuring in Front National

Enkele verkozenen en militanten van het Front National maakten gisteren bekend dat zij de extreem-rechtse partij van dokter Daniël Feret verlaten en een nieuwe politieke formatie opzetten: Droite Nationale. Die zal zich volgens de initiatiefnemers situeren tussen de liberale PRL en de kristen-demokratische PSC.

De kern van de oprichters van Droite Nationale bestaat uit een tiental gemeentelijke en provinciale mandatarissen die in oktober op FN-lijsten werden verkozen in Luik, Henegouwen en Namen. Na de verkiezingen zouden zeker zes goedgeplaatste kandidaten van het Front National naar de nieuwe partij overstappen.

Volgens Droite National is Feret een diktator die geen financiële verantwoordelijkheid aflegt, andere partijleden het spreken belet en enkel aandacht heeft voor Brussel.

Bron » De Tijd