Ex-kompaan Nihoul ontsnapt uit gevangenis

De politiediensten in en rond Doornik maken sinds woensdag jacht op Pascal Lamarque. De 35-jarige gedetineerde maakte woensdag van een begeleide uitstap misbruik om te ontsnappen. Toevallig kwam Lamarque vorige week in de belangstelling bij de publicatie van het boek De X-dossiers over de onderzoeken die het parket in Neufchâteau na de zaak-Dutroux opende. Eén ervan ging als gevolg van de verklaringen van getuige X1 (Regina Louf) over de moord op het Brusselse meisje Christine Van Hees in 1984. X1 beschuldigde zakenman Michel Nihoul en enkele kompanen van de moord.

Pascal Lamarque was van september 1983 tot kort voor de moord de pennevriend van Van Hees. Het Brusselse parket sloot vorig jaar het X1-spoor af met de conclusie dat uit niets was gebleken dat het meisje ooit in contact stond met het milieu rond Nihoul. Uit een vertrouwelijk rapport van de staatsveiligheid, geciteerd in De X-dossiers, blijkt dat Lamarque daar echter bekend stond als lid van een groep van negen criminelen met wie Nihoul zich in de vroege jaren tachtig omringde. Tot nu toe legde niemand het verband.

Bron » De Morgen