Politiecommissaris krijgt 3 jaar voor oplichting en bendevorming

Commissaris Guy Hallot van de Brusselse gerechtelijke politie, kreeg maandag 3 jaar met uitstel voor oplichting en bendevorming. Ook Jacques Genevois, de tipgever die aanvankelijk van de moord op Loubna Benaïssa werd verdacht, moet voor 30 maanden de cel.

Volgens rechter Claire De Gryse speelde Hallot voor tussenpersoon om gestolen cheques te innen. Hij schakelde daarvoor onder meer Genevois in. Zo liet hij een gejatte cheque van 3,7 miljoen ten nadele van de Antwerpse firma Kühne & Nagel innen. Hallo werd veroordeeld voor schriftvervalsing (de valse volmachten om de cheques te innen), oplichting, bendevorming en schending van het beroepsgeheim. Hallo beweerde dat hij was bedot door Genevois, maar dat geloofde de rechter niet.

Infiltratiepoging

“Genevois was niet eens zijn informant en als lid van de gerechtelijke politie moest Hallot het strafregister van Genevois kennen. Hallot maakte van al zijn transacties, die hij aan de informanten uitlegde als een infiltratiepoging in het criminele milieu, geen enkel proces-verbaal op, zelfs geen vertrouwelijke nota”, zo betoogde rechter Claire De Gryse. Ze beval de onmiddellijk aanhouding van de (afwezige) Genevois. Hallot ging vrijuit voor de betichting corruptie, omdat niet bewezen is dat hij ook echt iets terugdeed voor de klusjes die een Turk aan zijn veranda en terras opknapte.

Bron » Gazet van Antwerpen