Politieagent Zicot vrijgesproken van autozwendel met Dutroux

Politieman Georges Zicot is vrijgesproken in de zaak van de autozwendel tussen 1990 en 1995 waarin ook Marc Dutroux betrokken was. De rechtbank van Nijvel oordeelde hem enkel schuldig aan twee valse facturen bij garagehouders in Charleroi en de daaruit voortvloeiende oplichting van de fiscus.

Hij kreeg daarvoor geen straf omdat de rechtbank oordeelde dat de zogenaamde “redelijke termijn” verstreken is en de feiten dus al te oud zijn.

Marc Dutroux zelf, die vandaag niet naar Nijvel kwam, is schuldig geoordeeld aan diefstal en heling van de Iveco-vrachtwagen van Fabricom die bij Zicots tipgever was geparkeerd. De rechtbank sprak hem vrij voor bendevorming met de andere beklaagden. Omdat hij al tot levenslang werd veroordeeld door het hof van assisen in Aarlen, kreeg Dutroux een opslorping van straf.

Politieman Zicot, die nu speurder is bij de federale politie in Brussel, werd samen met Marc Dutroux en zes andere beklaagden vervolgd voor heling, schriftvervalsing, oplichting, corruptie en bendevorming.

Bron » De Standaard