Behandeling zwendelzaak Dutroux uitgesteld

De strafrechtbank van Nijvel heeft dinsdag de behandeling van de strafzaak over autozwendel rond Marc Dutroux uitgesteld tot de zitting van 10 januari 2005. Pas dan zal de grond van de zaak behandeld worden. Dutroux was niet aanwezig.

Marc Dutroux en politieman Georges Zicot staan samen met zes anderen terecht in deze zaak die draait rond de diefstal van een vrachtwagen van Fabricom in 1995. De strafrechtbank van Nijvel heeft dinsdag vijf namiddagzittingen in het voorjaar van 2005 vastgelegd om de zaak te behandelen. Om veiligheidsredenen zal het proces in de assisenzaal van het justitiepaleis van Nijvel plaatsvinden.

De inleidende zitting dinsdagnamiddag was enkel bedoeld om een agenda van de behandeling van de zaak vast te leggen. Dinsdagnamiddag was geen enkele beklaagde aanwezig, ook Dutroux of Zicot niet. Toch waren dinsdag in Nijvel belangrijke veiligheidsmaatregelen getroffen, om op alle incidenten voorbereid te zijn.

De acht beklaagden werden in februari naar de strafrechtbank doorverwezen in verband met het onderzoeksluik ‘autozwendel’. Dat luik werd jaren geleden al afgesplitst van het onderzoeksdeel naar de ontvoering en verdwijning van de meisjes. Dat laatste deel heeft intussen reeds geleid tot de veroordeling door het assisenhof van Aarlen.

Marc Dutroux staat in Nijvel terecht voor twee feiten van heling en voor bendevorming. Ex-GP’er Georges Zicot, vandaag speurder van de GDA Brussel, staat terecht voor heling, schriftvervalsing als politieambtenaar, oplichting en passieve corruptie.

Bron » De Standaard