De Bonvoisin en Van de Weghe naar correctionele

De raadkamer van Brussel heeft vrijdag beslist om het dossier over vervalste KGB-documenten waarin de broers Benoît en Pierre de Bonvoisin, Eric Van de Weghe en Christian Amory voorkomen door te verwijzen naar de correctionele rechtbank.

De zaak gaat terug naar 1995, toen baron Benoît de Bonvoisin moest verschijnen voor de correctionele rechtbank van Brussel in het dossier Cidep-PDG. Tijdens die zaak doken vervalste KGB-documenten op die moesten bewijzen dat mensen van het parket, de politie, de vroegere baas van de Staatsveiligheid en journalisten zich hadden verenigd om de Bonvoisin schade te berokkenen.

Het parket startte een onderzoek naar de oorsprong van de documenten. De broers Benoît en Pierre de Bonvoisin, de vroegere rijkswachter Christian Amory en Eric Van de Weghe werden in de zaak beschuldigd. Van de Weghe zou de documenten hebben aangemaakt.

Tijdens een interview in het RTBF-programma Au nom de la loi bevestigde de Bonvoisin dat hij verscheidene miljoenen frank had betaald aan Eric Van de Weghe voor documenten die negatieve elementen zouden bevatten voor de tegenstanders van de baron. Nog tijdens het programma zei de Bonvoisin dat Van de Weghe tegen hem een valstrik had gespannen.

Bron » Gazet van Antwerpen