Magnée vraagt 95 bijkomende onderzoeksdaden

Een van de advocaten van Marc Dutroux, Xavier Magnée, heeft zondag op de televisiezender RTL-TVI verklaard dat hij aan het hof van assisen in Aarlen 95 bijkomende onderzoeksdaden zal vragen.

“We kunnen niet verdergaan met een half Dutroux-proces”, zo verduidelijkte Magnée. Indien het hof tegemoet komt aan de vraag van de advocaat, zal het proces verlengd worden. Zoniet moeten we afwachten of de jury “in staat is tot burgerlijke ongehoorzaamheid”, aldus nog Magnée.

Vader Lejeune noemt advocaten “onfatsoenlijk” Jean-Denis Lejeune, de vader van Julie, heeft verscheidene advocaten van het proces Dutroux “onfatsoenlijk” genoemd. In het nu 14 weken durend proces waren het niet Marc Dutroux en Michelle Martin die Lejeune woedend maakten, maar de advocaten, zegt de vader van de vermoorde Julie in de Duitse krant Welt am Sonntag.

De advocaten Xavier Attout en Olivier Slusny “toonden geen respect voor de slachtoffers en het leed van de vaders, moeders, zussen en broers”. Onderzoeksrechter Jacques Langlois heeft veel vragen niet behoorlijk onderzocht en veel sporen niet goed gevolgd, zegt Lejeune in de krant.

Bron » De Standaard