Magnée vraagt jury niet langer om ongehoorzaam te zijn

Xavier Magnée, een van de advocaten van Marc Dutroux, vraagt de juryleden op het proces niet langer om zich niet uit te spreken. Dat heeft de advocaat vanmiddag tijdens een pauze gezegd. “Ik vraag de juryleden niet langer om aan hun burgerplicht te verzaken”, aldus de advocaat.

“Ik was zeer ontroerd door de tussenkomst van Paul Marchal, die zich met waardigheid heeft uitgedrukt. Ik denk dat er momenten zijn waarop het individueel belang op het algemeen belang primeert. Ik heb de jury gezegd wat ik moest zeggen en vind dat ze nu genoeg weet”, aldus Magnée.

De advocaat van Dutroux houdt normaal gezien vanmiddag zijn repliek op de pleidooien en het rekwisitoor van de andere partijen. Hij vraagt de juryleden niet langer om ongehoorzaam te zijn. Vorige week dinsdag vroeg Magnée aan de assisenjury dat die niet zou antwoorden op de schuldvragen en zou oordelen dat de zaak niet in staat is om berecht te worden.

Bron » De Standaard