Drie psychiaters gehoord op proces Cools bis

Deze middag heeft het hof van assisen van Luik de drie psychiaters gehoord die de beschuldigde in de zaak Cools bis, Domenico Castellino, onderzochten. Volgens de artsen was Castellino op het moment van de feiten niet in een toestand van krankzinnigheid of mentaal onevenwicht die hem belet voor zijn daden verantwoordelijk te zijn.

De artsen, Walter Denis, Xavier Gernay en Philippe Schouteden, oordeelden ook dat Castellino geen gevaar is voor zichzelf of de samenleving. Volgens de psychiaters probeert Castellino zijn verantwoordelijkheid voor de feiten te minimaliseren.

Hij doet zich voor als een slachtoffer en banaliseert de feiten, zeker die tegenover het slachtoffer. Walter Denis kan niet zeggen of de beschuldigde een zwakke of sterke persoonlijkheid heeft, en of dus zijn beweringen dat hij verplicht werd de misdaden te plegen, kloppen.

De arts zegt wel dat de beschuldigde zich in een val gelokt voelde, hoewel hij enkel een vriend een plezier wou doen. Het hof hoorde daarna de verklaringen van de duikers die de wapens uit water haalden.

Bron » Het Laatste Nieuws