Cools bis: moraliteitsgetuigen Castellino gehoord

Voor het Luikse assisenhof zijn de moraliteitsgetuigen van Domenico ‘Mimo’ Castellino gehoord. Eerst was het de beurt aan Salvatrice Di Vicenzo, de ex-vrouw van de beschuldigde. “Hij was een goede vader en echtgenoot. We kwamen goed overeen, tot er gezinsproblemen ontstonden. Mimo had een nogal sterk karakter. Als hij iets zei, was het zo. Eerlijke gezegd wist ik niet veel over zijn leven, want hij vertelde me niets over zijn bezigheden”, aldus de vrouw.

“Ik kende Simon Solazzo via de kinderen. Hij kwam bij ons thuis, zelfs midden in de nacht. Hij ging op stap met mijn man, maar ik weet niet wat ze deden. Pino Di Mauro heb ik onlangs ontmoet, toen ik in een restaurant in Luik werkte. Ik herkende hem niet meteen, omdat hij slechts één keer bij ons kwam, in 1996. Mijn man heeft me nooit verteld over de moord op André Cools. Toen hij in 1996 in de gevangenis zat, zei hij me dat hij bedreigd was geweest door Di Mauro.”

Di Vincenzo werd nooit rechtstreeks bedreigd, maar Castellino vertelde haar wel dat hun gezin bedreigd was. Ook verklaarde de ex-vrouw van de beschuldigde dat Castellino geen deel uitmaakte van de maffia en dat zij niet de anonieme getuige was. Vervolgens getuigde Gerardo Apruzzese, de voormalige werkgever van Castellino, dat de beschuldigde een werknemer was die geen problemen veroorzaakte.

Jules Lemaire, een raadgever van de VDAB, preciseerde dat hij Castellino nooit werk heeft aangeboden. De buren legden uit dat de Castellino’s een gewoon gezin waren en dat de beschuldigde erg rustig en hulpvaardig was. Ten slotte beschreef commissaris Groslin het leven van Castellino, die op zijn twaalfde begon te werken. Ook legde hij uit dat voor hem expert Tombeur ter plaatse was toen het wapen uit het water werd gehaald.

Bron » Het Laatste Nieuws