Spelende kinderen vinden long rifle in park

De animatoren van de speelpleinwerking schrokken zich maandag een hoedje toen kinderen in het Liedtspark in Oudenaarde een vuurwapen vonden. Het werd gevonden tijdens een spel waarbij de politie op zoek moest naar door de maffia verstopte wapens. Tijdens een buitenactiviteit die de speelpleinwerking had opgezet in het Liedtspark, vonden spelende kinderen een geweer dat in een hoes stak die met plakband toegebonden was.

Jeugdschepen Pieter Orbie (CD&V): “Onze speelpleinwerking organiseert als het weer het toelaat vaak buitenactiviteiten en daarvoor is het vlakbij gelegen park natuurlijk ideaal. De monitoren waren ook maandag opnieuw met de kinderen naar het Liedtspark getrokken voor een spel. Een deel van de kinderen was ingedeeld bij de maffia die in het park fluorescerende waterpistooltjes in de struiken en bomen ging verbergen. Bedoeling was dat de andere groep, de politie, die wapens zou opsporen.”

“Overal in het park stonden monitoren opgesteld die het doen en laten van de kinderen in de gaten hielden. Een van die vrijwilligers zag hoe enkele leden van de maffia onder een brug kropen. Hij sommeerde hen meteen om daar uit te komen maar intussen hadden zij er een groot pak gevonden. De animator zag meteen dat het om een geweer in foedraal ging, dat bovendien met tape verzekerd was.”

De animatoren verwittigden onmiddellijk de verantwoordelijke van de stedelijke jeugddienst. De speelpleinverantwoordelijke ging het wapen afgeven bij de lokale politie die het foedraal openmaakte en vaststelde dat het om een long rifle .22 ging. Het wapen is volgens de politie niet geregistreerd en was ook niet gebruikt bij een of ander strafbaar feit.

Het wapen was zelfs al jaren helemaal niet gebruikt en was al zodanig verroest dat het niet meer bruikbaar is. De long rifle was niet geladen en er zaten ook geen patronen bij. De kans is groot dat iemand ergens op zolder het wapen vond na het verstrijken van de afgifteperiode voor vuurwapens in het kader van de wapenwet. Die heeft dan allicht de long rifle in het park onder die brug gedumpt.

Bron » Het Nieuwsblad