Recordaantal voortvluchtige criminelen opgepakt

De federale politiecel FAST – Fugitive Active Search Team – heeft het voorbije jaar 184 voortvluchtige criminelen opgespoord en gearresteerd in binnen- en buitenland. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de dienst, die de krant De Morgen kon inkijken. Nooit eerder werden zoveel voortvluchtigen in een jaar tijd ingerekend, bericht de krant.

De arrestaties lopen jaar na jaar op, wat wijst op het groeiende succes van de politiecel, die intussen acht jaar actief is. Ter vergelijking: in 2004 werden amper 75 arrestaties verricht, in 2005 waren dat er 105 en in 2006 127. Een derde van de voortvluchtigen (60) werd in 2007 in eigen land opgepakt. Het merendeel van de acties vond evenwel in het buitenland plaats, met name in Frankrijk (34), Spanje (19), Duitsland (13) en Nederland (10). Het FAST-team concentreert zich vooral op zware criminelen die zich aan hun veroordeling onttrokken.

Bron » De Morgen