Wapenbezitters zijn traag met aangifte

De regering verlengde de amnestieperiode voor de regularisatie van wapens tot 31 oktober van dit jaar. “In de politiezone Midow zijn ondertussen al 700wapens ingeleverd maar de aangiftes zijn, ondanks de verlenging van de periode, compleet stilgevallen”, stelt commissaris Jean-Marie Samyn.

“We zien niemand meer. Nochtans leert het centraal wapenregister ons dat nog heel wat mensen binnen de zone niet voldoen aan de huidige nieuwe wapenwet. Wie geen stappen onderneemt voor 31 oktober komt in de illegaliteit terecht en riskeert vervolging”, benadrukt de commissaris. Wapenbezitters kunnen voor afgifte of regularisatie terecht in het centraal onthaal van de politiezone, in de Oostrozebekestraat 90 in Meulebeke.

“Je kunt daar met vragen terecht en ook exacte informatie verkrijgen. De contactpersonen in de Midow-zone zijn commissaris Knockaert en hoofdinspecteur Vandekerckhove.”

Bron » De Standaard