Burgemeesters niet opgezet met proces-Habran bis

De burgemeesters van Nijvel en Genappe, Pierre Huart en Gérard Couronné, betreuren dat het proces-Habran in Nijvel wordt overgedaan. Ze benadrukten vandaag op een persconferentie dat het assisenproces het werk van de politiezone Nijvel-Genappe en de dienstverlening aan de burgers danig in de war zal sturen.

Het proces-Habran bis voor het hof van assisen in Nijvel begint op 19 april. De politiezone zal dagelijks een twintigtal van de 93 politieagenten moeten inzetten voor het proces. Andere zones in Waals-Brabant moeten versterking geven. In de zone Nijvel-Genappe zullen wijkagenten gedetacheerd worden en sommige taken zullen niet meer kunnen worden uitgevoerd.

“De federale instanties moeten inzien dat alles niet op de rug van de gemeenten en lokale politiezones kan worden afgeschoven. Anders zetten we de basisfilosofie van de geïntegreerde politie op de helling”, zegt commissaris Pascal Neyman, de chef van de zone. De burgemeesters willen minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom aanspreken over de kwestie.

Bron » De Morgen