Federale politie zoekt 1.140 veroordeelde criminelen

Het FAST-team van de federale politie, dat gevluchte veroordeelden opspoort, zoekt nog 1.140 veroordeelde misdadigers. Dat maakt diensthoofd Martin Van Steenbrugge bekend. Het zijn vooral criminelen die door een Belgische rechter veroordeeld zijn maar wegvluchtten voordat ze werden opgesloten.

De politie zoekt ook naar buitenlandse veroordeelden die zich in ons land schuilhouden. De Belgische veroordeelden vluchten vooral naar Nederland, Frankrijk en Spanje. “Maar we krijgen ook steeds meer dossiers van mensen die hoogstwaarschijnlijk in Roemenië verstopt zitten, veelal leden van rondtrekkende bendes”, aldus Van Steenbrugge in de Coreliokranten.

Het aantal nieuwe dossiers is op vijf jaar tijd verdubbeld. Het zijn er nu al meer dan 400 per jaar. Het FAST-team werd tien jaar geleden opgericht en heeft al 1.200 gezochte personen over de hele wereld opgespoord.

Bron » Gazet van Antwerpen