Belliraj vermoordde kruidenier in Brussel

Abdelkader Belliraj (50) pleegde in juli 1988 in Brussel de moord op de 65-jarige kruidenier Raoul Schouppe, een ex-militair. Dat heeft Belliraj bekend aan de Marokkaanse politie.

Waarheid

Hij kende zoveel details over de moord dat de Belgische politie ervan overtuigd is dat hij de waarheid spreekt. Schouppe werd vermoord achter de kassa van zijn kruidenierswinkel met één kogel uit een 7,65 mm pistool, net zoals bij de vier andere moorden die al zeker aan Belliraj toegeschreven worden.

Motief

Waarom Belliraj kruidenier Raoul Schouppe dood wilde, is onzeker. Hijzelf zou aan de onderzoekers gezegd hebben dat Schouppe van joodse afkomst was. Maar of dat klopt is niet zeker.

Zesde moord

Over de zesde moord die Belliraj tussen ’86 en ’89 in Brussel zou gepleegd hebben, hebben de rechercheurs nog geen details gevonden. Volgens Belliraj was het slachtoffer van die moord een Brusselse homoseksueel.

Bron » De Morgen