Belliraj: drie keer zelfde wapen

Ten minste drie van de zes moorden die nu aan de Belgische terreurverdachte Abdelkader Belliraj (50) worden toegeschreven, werden gepleegd met hetzelfde wapen. Dat is al in 1989 gebleken uit gerechtelijk onderzoek, zo meldt Het Laatste Nieuws maandag.

Verband

Belgische speurders vermoedden eind jaren ’80 al dat er een verband was tussen de aanslag op de Saudische imam Abdullah Al-Ahdal van de Brusselse moskee, zijn Tunesische bibliothecaris Salem El-Behir en de chauffeur van de Saudische ambassade, Jah al-Rasul. Ze werden in 1989 neergelegd met een 7.65 mm-pistool, een handvuurwapen dat wel vaker gebruikt wordt door huurdoders.

Motief

Het gerecht vond in 1989 ook een motief voor de aanslag. De slachtoffers waren mogelijk lastige getuigen van een omvangrijke fraude die gepleegd werd door personeel van de Saudische ambassade in Brussel. Belliraj werd ondervraagd, maar er kon hem niets ten laste worden gelegd. Alles wijst er intussen op dat Belliraj jarenlang een dubbelspion was, schrijft Het Laatste Nieuws.

Bron » De Morgen