Marokko stelt Belliraj in verdenking voor Belgische feiten

De gerechtelijke autoriteiten in Marokko hebben de Belgische Marokkaan Abdelkader Belliraj in verdenking gesteld. Belliraj wordt in Marokko verdacht van terrorisme en zou betrokken zijn bij zes moorden in België.

Belgische gerecht

De Marokkaanse beslissing schakelt de facto het Belgische gerecht uit en gebeurde zonder overleg, en dit zonder het sturen van de minste rogatoire commissie naar België. De feiten hebben onder meer betrekking op de moord op dr. Wibran en de dubbele moord op de rector en de bibliothecaris van de moskee aan het Brusselse Jubelpark, in 1989.

“Jammer voor geloofwaardigheid”

“Het is jammer voor de algemene geloofwaardigheid van de zaak. Dat Marokko over elementen beschikt betreffende de Marokkaanse feiten is één zaak, dat ze ook over de Belgische dossiers gaat is een andere”, klinkt de reactie volgens LLB in Belgische gerechtelijke middens. Er zouden gisteren ook nieuwe huiszoekingen verricht zijn in Oost-Vlaanderen. Het federaal parket wil niet reageren op die informatie.

Bron » De Morgen