Belgische politie ondervroeg terreurverdachte Belliraj al in 1989

De vermoedelijke “leider van het terroristische netwerk” dat ontmanteld werd in Marokko, de Belgisch-Marokkaanse Abdelkader Belliraj, werd in België ondervraagd over de moord op de rector van de grote moskee in 1989. Dat schrijft Le Soir vandaag.

De krant benadrukt dat volgens informatie er niet drie Belgisch-Marokkaanse verdachten die in ons land gekend zijn in Marokko zijn aangehouden, maar wel tientallen. Ze zouden hoofdzakelijk bekendstaan voor banditisme.

Belliraj werd eind jaren tachtig door de onderzoekers ondervraagd voor de moord op de rector van de grote moskee, Abdullah al Ahdal, die gedood werd in 1989. De man werd verhoord en nadien opnieuw vrijgelaten omdat er te weinig bewijs was om hem vast te houden, schrijft Le Soir.

Bron » De Morgen