Huiszoeking bij terreurverdachte Belliraj in Evergem

Speurders van het federaal parket hebben een huiszoeking verricht in de woning van Abdelkader Belliraj in Evergem. De in Marokko gearresteerde man zou zes eind jaren tachtig in België gepleegde moorden hebben bekend.

De huiszoeking vond gisterennamiddag plaats in de woning van het echtpaar in Doornzele Hoeksken (Evergem). Abderrahim Lahlali, die optreedt voor de echtgenote van Belliraj, bevestigde het bericht, maar benadrukte dat het ging om “een huiszoeking met toestemming van mijn cliënt”.

Volgens Lahlali legde de echtgenote de speurders geen strobreed in de weg. Zij gaf eerder al te kennen dat ze denkt dat haar man slachtoffer werd van een gigantische gerechtelijke dwaling in Marokko. In speurderskringen doet men dat steeds minder.

De krant Le Soir berichtte dat Abdelkader Belliraj in 1989 al eens werd ondervraagd in het kader van het onderzoek naar de moorden op imam Abdullah al-Ahdal en zijn medewerker Saleh Ben Bahri, op 29 maart 1989.

Wilden het Brusselse noch het federale parket het bericht gisteren bevestigen, dan is nu in politiekringen te horen dat er destijds wel degelijk “indicaties” waren tegen de nog in Sint-Gillis wonende Belliraj. “De man is tijdens het onderzoek in beeld gekomen”, zegt een hoge politiebron. “De informatie was wel vaag, we kenden in die tijd amper het woord moslimterreur, laat staan dat we zicht hadden op dit milieu.”

Bron » De Morgen