“Vrouw terreurleider heeft niets te maken met aantijgingen”

De vrouw van Abdelkader Belliraj, de Belgisch-Marokkaanse inwoner van Evergem die de leider zou zijn van het terreurnetwerk dat werd ontmanteld in Marokko, heeft niets te maken met de zes moorden waarvan haar man verdacht wordt. Dat zegt de advocaat van de familie, meester Abderrahim Lahlali. De raadsman kan alleen via de media vaststellen dat Abdelkader Belliraj bekentenissen afgelegd zou hebben, maar hij wacht op het resultaat van een rogatoire commissie naar Marokko.

Abdelkader Belliraj wordt volgens de Marokkaanse overheid verdacht van zes moorden, die tussen 1986 en 1989 in België werden gepleegd. “Mijn cliënten zijn samen sinds 1991. Ik beklemtoon dat zijn echtgenote dus zeker niets te maken heeft met de aantijgingen van feiten eind de jaren ’80. Over de andere beschuldigingen tegen haar echtgenoot kan ik me nog niet uitspreken.”

“Ik heb nog geen dossierstukken kunnen inzien, maar ik verneem dat er een rogatoire commissie naar Marokko gestuurd zal worden. Ik kan alleen uit de berichtgeving van de pers vaststellen dat meneer Belliraj bekentenissen afgelegd zou hebben, maar daar heb ik geen verdere informatie over”, zegt Lahlali.

De vrouw van Abdelkader Belliraj is in de eerste plaats bezorgd om het welzijn van haar drie minderjarige kinderen, aldus de advocaat. De kinderen gaan in Evergem naar school. Mevrouw Belliraj vraagt aan de media om hen met rust te laten, meldt Lahlali.

Bron » De Morgen