“Wees voorzichtig met berichten rond Belliraj”

Senaatsvoorzitter Armand De Decker, tevens voorzitter van het Comité I, heeft vandaag in het RTBF-journaal opgeroepen tot voorzichtigheid in verband met de berichten dat Abdelkader Belliraj een informant van de Staatsveiligheid zou zijn.

De meeste informatie is afkomstig van Marokko en werd niet geverifieerd door de Belgische autoriteiten, aldus de MR-politicus. Hij voegde er nog aan toe dat er in dit dossier geen samenwerking tussen België en Marokko is geweest voordat de zaak bekend raakte.

“Manipulatiepogingen”

“In dit soort dossiers zijn er manipulatiepogingen. Het in verlegenheid brengen van de Staatsveiligheid kan een doel op zich zijn”, aldus De Decker, zonder de eventuele auteurs van een manipulatiepoging te vernoemen.

“Grootste voorzichtigheid”

Armand De Decker riep op tot “de grootste voorzichtigheid” in de manier om met deze informatie om te gaan. Hij benadrukte dat de Belgische autoriteiten een eventuele band tussen Belliraj en de Belgische inlichtingendiensten bevestigen noch ontkennen. “Een inlichtingendienst onthult per definitie nooit wie zijn informanten zijn”, aldus Armand De Decker.

Bron » De Morgen