Dutroux neemt deel verantwoordelijkheid misdaden op

Marc Dutroux neemt minstens voor een deel de verantwoordelijkheid op voor de misdaden die hij begaan heeft. Dat blijkt uit briefwisseling die de Nederlandse journaliste Jessica Villerius met de moordenaar van Julie en Melissa en An en Eefje gevoerd heeft. De journaliste, die voor de Nederlandse zender SBS6 werkt, heeft een reportage gemaakt over de jeugd en het leven van Dutroux en die zal morgen te zien zijn in het VTM-programma Telefacts.

Tot voor kort hield Dutroux vol dat hij het slachtoffer was van een groot complot en legde hij de schuld voor zijn misdaden bij de ongelukkige jeugd die hij gekend zou hebben. Die zou dan weer de schuld zijn van zijn ouders. In de brieven die hij aan Jessica Villerius schreef, zegt Dutroux nu voor het eerst dat zijn ouders niets te maken hebben met de feiten die hij voor zijn rekening neemt. Ook getuigt hij van zijn blijvende liefde voor zijn ex-vrouw Michèle Martin.

Bron » De Morgen