Gerecht onderzoekt corruptie bij Delhaize

Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar corruptie bij de beursgenoteerde supermarktengroep Delhaize. Dat vernam De Tijd uit goede bron. Bij de aanbesteding van bouwwerken in België zou de verantwoordelijke manager zich schuldig gemaakt hebben aan omkoping. Begin vorig jaar ontdekte Delhaize dat haar hoofdverantwoordelijke voor de bouwprojecten van het bedrijf in België prijsoffertes vervalste en smeergeld aanvaardde. De man werd op staande voet ontslagen.

Maar Delhaize liet het daar niet bij en diende een klacht in bij het gerecht. Het onderzoek bracht heel wat nieuwe elementen aan het licht. En de hoofdverdachte zat een tijd lang in voorhechtenis. Welke geldbedragen met de corruptiezaak gemoeid zijn, is nog niet duidelijk. Delhaize bezit in ons land bijna 750 winkels en is na Carrefour de grootste voedingsdistributeur.

Bron » De Tijd