Corruptie met bouwcontracten kost Delhaize 750.000 euro

De beursgenoteerde supermarktgroep Delhaize is zeven jaar het slachtoffer geweest van grootschalige corruptie bij bouwcontracten in België. Dat zou de groep bij benadering 750.000 euro hebben gekost. Dat schrijft De Tijd. Bijna dertig aannemers zouden de voormalige verantwoordelijke voor de bouwwerken bij Delhaize geld en andere voordelen hebben toegestopt om de bouwcontracten in de wacht te slepen.

De speurders van de Centrale Dienst ter Bestrijding van de Corruptie werken al ruim een jaar in alle stilte aan het dossier-LI, afkorting van ‘Lion’, verwijzend naar het logo van Delhaize. Een klacht van de supermarktgroep bracht het gerechtelijk onderzoek begin vorig jaar op gang. Het leidde op 23 maart vorig jaar tot de aanhouding van Hugo J., de verantwoordelijke voor de bouwwerken van Delhaize in België.

Hij werkte al sinds 1976 voor de groep. Pas twee maanden later werd de ’technical support en construction manager’ van Delhaize weer vrijgelaten. De Brusselse onderzoeksrechter verdacht de Delhaize-directeur van private omkoping en valsheid in geschrifte.

Bron » De Morgen