“Eddy Merckx bezocht seksfeestjes in Brussel”

Michel Nihoul beschuldigt in zijn nieuw boek voormalig wielerkampioen Eddy Merckx ervan seksfeestjes – met louter volwassenen – te hebben bezocht in een bar in Etterbeek. Merckx ontkent het verhaal in alle toonaarden en gaat zijn advocaat op de zaak zetten.

Nihoul staaft zijn roddel over Merckx met een proces-verbaal waarin Dolores Bara, een van de uitbaters van de in 1975 geopende seksclub, enkele klanten vernoemt. Onder hen een vrederechter, verschillende rijkswachters, de zanger “Carlos” en Eddy Merckx. Volgens Dolores Bara kwam Merckx af en toe langs met vrienden.

De club heette aanvankelijk Les Atrébates, veranderde later van naam, ging dicht en heropende als taverne The Dolo. Nihoul leerde er zijn vriendin Marleen De Cokere kennen. In de nasleep van de zaak-Dutroux viel de naam van deze bar geregeld in de context van de wilde verhalen over prominenten en seksfeestjes, al dan niet met minderjarigen.

Van die verhalen schiet nauwelijks nog wat over. Volgens Nihoul ging het om doodgewone avondjes met partnerruil en af en toe een stevige, met drank overgoten orgie, onder meer in het eveneens roemruchte kasteel van Faulx-les-Tombes. Merckx beweert in Dag Allemaal dat hij nog nooit van Atrébates heeft gehoord, dat hij nooit aan een partouze-avond heeft meegedaan en dat Nihoul nu niet direct een geloofwaardige bron is. “Ik geef deze zaak aan mijn advocaat en dan zien we wel”, aldus nog Merckx.

Bron » Gazet van Antwerpen