Vandoren wordt nieuwe topman in strijd tegen terreur

België krijgt na negen maanden eindelijk een nieuwe topman voor de bestrijding van het terrorisme in ons land. De federale regering gaat topmagistraat André Vandoren benoemen als directeur van de centrale antiterreurdienst OCAD. Dat bevestigen welingelichte bronnen, schrijft De Tijd.

Al in september vorig jaar stapte de directeur van het Coördinatieorgaan voor de Analyse van de Dreiging (OCAD) op. Door de aanslepende regeringsvorming was het wachten op een opvolger. Toen het OCAD rond de jaarwisseling het hoogste terreuralarm afkondigde, moest de dienst het stellen met een ontslagnemende directeur.

Pas vorige maand plaatsten de ministers van Justitie, Jo Vandeurzen (CD&V), en van Binnenlandse Zaken, Patrick Dewael (Open VLD), een oproep tot kandidaten in het Staatsblad. De Vlaamse magistraat André Vandoren en zijn Franstalige collega Jean-Louis Prignon zijn kandidaat. In regeringskringen is het echter al langer een uitgemaakte zaak dat Vandoren de functie krijgt.

Bron » De Morgen