Eliane Van Vreckom blijft voormalig gemeenteraadslid beschuldigen

De 59-jarige Eliane Van Vreckom, ooit het vriendinnetje van PS-minister Guy Mathot en goed bekend in de hoogste politieke kringen, legt zich niet neer bij een veroordeling wegens laster tegen Gery Van Exem. Van Exem, ex-gemeenteraadslid in Mechelen, ging begin de jaren negentig samen met Van Vreckom op een trip naar Oekraïne.

Hij had er goede contacten dankzij zijn liefdadigheidswerk en zij was geïnteresseerd in de raspaarden die er volgens Van Exem erg goedkoop werden verkocht. De trip werd een teleurstelling en op de koop toe beschuldigde Eliane Van Vreckom hem achteraf van oplichting. Alsof dat alles nog niet genoeg was, beweerde ze even later dat Van Exem in Oekraïne seksuele contacten had met kinderen die doodziek in een ziekenhuis lagen.

Volgens haar werden de kinderen verdoofd met wodka. Van Exem diende nu op zijn beurt klacht in wegens laster en dat zorgde in december voor een veroordeling tot drie maanden cel voor Eliane Van Vreckom. Zij tekende verzet aan, maar bij monde van haar advocaat bleef ze er gisteren bij dat ze dergelijke geruchten had gehoord over Van Exem. Wel vroeg ze de vrijspraak omdat er geen sprake was van kwaad opzet. De volgende episode is gepland voor 25 juni: dan volgt de uitspraak.

Bron » Het Nieuwsblad