Ex van Guy Mathot veroordeeld voor valse pedo-beschuldigingen

De 63-jarige Gery Van Exem, voormalig gemeenteraadslid in Mechelen, heeft zijn gelijk gehaald voor de Gentse rechtbank. Eliane Van Vreckom (59) kreeg drie maanden cel omdat ze hem onterecht van pedofilie had beschuldigd.

Van Vreckom, een ex-vriendin van de overleden PS-minister Guy Mathot en goed bekend in de hoogste politieke kringen, stond samen met drie andere beklaagden terecht. Ze kregen allemaal de vrijspraak. Gery Van Exem was er nochtans van overtuigd dat ze alle vier zijn leven wilden verwoesten in de periode 1993-1997.

Omdat hij door valse beschuldigingen van oplichting zijn job als maatschappelijk assistent heeft verloren, eiste hij ook een serieuze schadevergoeding van 121.500 euro. De rechter wou het niet zo ver drijven. Van Exem krijgt een euro en haalde ook gedeeltelijk zijn gram op Eliane Van Vreckom.

Zij had hem na een mislukte zakendeal openlijk beschuldigd van pedofilie ‘met zieke kinderen in het buitenland, van wie bij sommige de darmen zelfs naar buiten hingen’. Het Gentse parket onderzocht de zaak en zo belandde Van Exem gedurende tachtig dagen achter de tralies. Voor die betichtingen werd hij uiteindelijk vrijgesproken en nu heeft hij opnieuw gelijk gekregen.

Voor Van Vreckom was het niet de eerste veroordeling. De vrouw uit Ukkel werd eerder veroordeeld voor zwendel met schilderijen en gesjoemel met valse cheques.

Bron » De Standaard